Sword Art Online Fórum Szerepjáték

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sword Art Online Fórum Szerepjáték

A Sword Art Online második magyar szerepjáték oldala


  Sword Art Online (anime)

  Danee
  Danee

  Male

  Join date : 2015. Feb. 07.
  Age : 38

  Karakterlap
  Szint: 1
  Tapasztalati pont (TP):
  Sword Art Online (anime) Left_bar_bleue1/100Sword Art Online (anime) Empty_bar_bleue  (1/100)
  Vagyon (col): 0

  Sword Art Online (anime) Empty Sword Art Online (anime)

  Témanyitás by Danee Szomb. Feb. 07, 2015 2:32 am

  Hikari (aoianime.hu) írta:2022-ben járunk. A virtuális valóság koncepcióját sikeresen alkalmazó online fantasy szerepjáték, a Sword Art Online nagy népszerűségnek örvend a tizenévesek és fiatal felnőttek körében. A játékosok a Nerve Gear technológia segítségével a játék virtuális világában mozoghatnak, akár a valóságban. A béta verzió után végre elérhetővé válik a teljes verzió, és főhősünk, Kirito az elsők között van, akik csatlakoznak a szerverre. A játék kezdetét veszi, a játékosok ismerkednek egymással és a szabályokkal. Kirito azonban furcsa dolgot fedez fel: a menüben nem található a kilépés opció. Hamarosan a semmiből megjelenik a játék fejlesztője, aki tudatja a játékosokkal, hogy a játék foglyai mostantól. Csak akkor léphetnek ki, ha sikerül teljesíteniük a játék 100 szintjét, és legyőzik a végső ellenfelet. Aki azonban a játékban életét veszti a szörnyekkel való küzdelemben, az a való életben is meghal. A menekülés lehetetlen, a Nerve Gear erőszakos eltávolítása szintén a játékosok halálát okozza. A játék tehát halálos csapdává válik, és megkezdődik a túlélésért folytatott küzdelem a játékosok számára.

  A történet Kirito útját követi végig, aki igen tehetséges játékos, és elszántan küzd azért, hogy kijusson a játékból, és megmentse a többi játékost. Kirito a játékban megismerkedik Asunával, egy lánnyal, akibe beleszeret, de sokáig külön utakon járnak. A játékban töltött 2 év alatt több játékost is megismer, barátokat szerez, akikkel együtt küzdenek az egyre nehezebben legyőzhető szörnyek ellen, hogy kijussanak a játékból, miközben lassanként kiderül, mi áll az események hátterében.

  Akárcsak a hasonló történettel rendelkező .hack széria, a SAO is elsősorban az emberi kapcsolatokról szól, szereplőink egymás közötti kötelékeiről a játékon belül és azon kívül. Öröm és bánat, találkozás és elválás kíséri útjukat a játékban töltött évek során. Bár a sorozat nem viszi túlzásba a romantikát, de mint a legtöbb történetben, itt is a szerelem valahol mélyen a cselekmény fő mozgatórugója.
  Emellett a sorozatot ragyogóan animált harcjelenetek és monumentális harcok teszik emlékezetessé.
  A történetben félúton egy éles váltás következik be, ami miatt igen sok kritikát kapott a sorozat. Bár az első fele egyértelműen jobban sikerült, szerintem a második fele sem mondható rossznak. Összességében látványos, kalandos, érdekes történet sokféle szerethető karakterrel és kielégítő befejezéssel. Ajánlható a .hack rajongóinak, szerepjáték-kedvelőknek, és úgy általában mindenkinek, aki szereti a kalandos-akciódús-romantikus sorozatokat.


  A hozzászólást Danee összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Ápr. 10, 2015 3:21 pm-kor.
  Danee
  Danee

  Male

  Join date : 2015. Feb. 07.
  Age : 38

  Karakterlap
  Szint: 1
  Tapasztalati pont (TP):
  Sword Art Online (anime) Left_bar_bleue1/100Sword Art Online (anime) Empty_bar_bleue  (1/100)
  Vagyon (col): 0

  Sword Art Online (anime) Empty Re: Sword Art Online (anime)

  Témanyitás by Danee Szomb. Feb. 07, 2015 2:46 am


   Pontos idő: Vas. Ápr. 11, 2021 3:17 pm